Bekreftelse styrker selvfølelsen

Bekreftelse er det viktigste verktøyet vi har til å bygge opp barn og unges selvfølelse. Bekreftelse er å gi oppmerksomhet – se og forsterke.

 

Bekreftelse er mer enn ord

Bekreftelse kan vi gi på mange forskjellige måter. Det vi sier er bare en del av bekreftelsen. I tillegg kommer kroppsspråk, tonefall, blikk, smil og nærhet. Vi kan også bekrefte gjennom å lytte, hjelpe og støtte barnet.

Barn og unge er forskjellige. De liker å bli bekreftet på forskjellige måter. Finn de måtene som barnet ditt liker best, og varier.

 

Bekreftelse er kjærlighet og støtte

Når vi gir bekreftelse kommer vi barnet i møte. Vi bruker oss selv til å finne ut hva barnet eller ungdommen trenger?

For at bekreftelsen skal styrke selvfølelsen må vi tenke på mottakeren. Er det tid med oss, støttende ord eller en klem de trenger? Hvis vi gir noe den andre ikke ønsker er det ikke bekreftelse.

Barn og unge som blir bekreftet på en god måte lærer å bekrefte seg selv videre i livet. De utvikler en støttende indre stemme. På den måten forebygges psykiske utfordringer. .

Hos Leidinni er vi gode på bekreftelse. Av oss kan du lære å gi bekreftelse som bidrar til bedre psykisk helse for barn og unge. Les mer om psykisk helse her.

 

 

Ta kontakt for timebestilling, veiledning og råd. Vi holder workshops, kurs og foredrag om bekreftelse og selvfølelse. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.