Bekreftelse styrker selvfølelsen

Bekreftelse er det viktigste verktøyet vi har til å bygge opp barn og unges selvfølelse. Bekreftelse er å gi oppmerksomhet – se og forsterke.

 

Bekreftelse er mer enn ord

Bekreftelse kan vi gi på mange forskjellige måter. Det vi sier er bare en del av bekreftelsen. I tillegg kommer kroppsspråk, tonefall, blikk, smil og nærhet. Vi kan også bekrefte gjennom å lytte, hjelpe og støtte barnet.

Barn og unge er forskjellige. De liker å bli bekreftet på forskjellige måter. Finn de måtene som barnet ditt liker best, og varier.

 

Bekreftelse er kjærlighet og støtte

For å gi bekreftelse som styrker selvfølelsen er det viktig å tenke på barnet eller ungdommen du skal bekrefte. Hva trenger de? Er det tid med deg, støttende ord eller en klem? Hvis du gir noe de ikke ønsker seg er det ikke lenger bekreftelse.

Det er også viktig at du gir bekreftelse uten å forventer noe tilbake. Det betyr at barnet ikke trenger å gjøre seg fortjent til å få din oppmerksomhet.

Barn og unge som blir bekreftet på en god måte lærer å bekrefte seg selv videre i livet. De utvikler en støttende indre stemme. På den måten forebygges psykiske utfordringer.

Hos Leidinni er vi gode på bekreftelse. Av oss kan du lære å gi bekreftelse som bidrar til bedre psykisk helse for barn og unge. Les mer om psykisk helse her.

 

 

Ta kontakt for timebestilling, veiledning og råd. Vi holder workshops, kurs og foredrag om bekreftelse og selvfølelse. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.