Når barn og ungdom opplever vanskelige hendelser trenger de hjelp til å bearbeide det som har skjedd

 

Hva kan du gjøre for barnet eller ungdommen din når de møter motgang? Tenk igjennom hvordan du forholder deg slik at du ikke overkjører med egne svar og løsninger.

Motgang er en mulighet for utvikling og vekst. Det er viktig at de unge får være en del av prosessen med å ordne opp i det som skjer selv. Samtidig skal vi voksne være der som støtte og samtalepartner.

 

Nøkkelen ligger i å uttrykke følelser

Det er viktig å få snakket ut om det som har skjedd. Det er slik en hendelse bearbeides. Som voksen kan vi prøve å få tak i følelsene bak tårene og frustrasjonen. Gjennom å uttrykke tanker og følelse kan det vanskelige lettere slippe taket.

 

Ikke gå i de klassiske fellene…

Det finnes mange uriktige råd når det kommer til å håndtere følelsesmessig smerte. Det er vanlig å tro at ting går over av seg selv med tiden. Dessverre er det ikke så enkelt. Tvert imot kan mange få det verre med tiden dersom de ikke får bearbeidet sine vonde opplevelser. .

En annen ødeleggende misoppfatning er å tro at avledning hjelper. Et vanlig råd til noen som har det vondt er å si at de skal finne på ting. Aktiviteter hindrer oss fra å bearbeide.

 

Få riktig kunnskap

Leidinni har stor kompetanse på å håndtere vonde og vanskelige følelser. Vi hjelper både voksne, ungdom og barn med å bearbeide hendelser for å komme videre. Vi holder også egne kurs og foredrag om sorg og sorgbearbeiding. Se vår nettside om emnet

Ta kontakt for en uforpliktende samtale for å få vite litt mer..