» » » Ungdomskurs i Sorgbearbeiding

Ungdomskurs i Sorgbearbeiding

På dette kurset lærer du en metode for å bearbeide vonde og vanskelige hendelser.

Det kan være at du har opplevd dødsfall, mobbing, skilsmisse eller andre tap som har påført deg sorg.

Sorg er normalt og naturlig. Derimot er samfunnets informasjon om hvordan man forholder seg til sorg ikke like normalt, naturlig eller til særlig hjelp. Sorg er en følelsesmessig reaksjon på et tap, men de fleste av oss har lært å håndtere sorg på en intellektuell måte.

Sorgen over det som har skjedd oss kommer til å påvirke våre liv og relasjoner så lenge vi ikke uttrykker oss og bearbeider det vi bærer inni oss. Ubearbeidet sorg kan vise seg som:

  • Konsentrasjonsproblemer
  • Humørsvingninger
  • Lite energi

Programmet for sorgbearbeiding TM er et godt gjennomprøvd handlingsprogram.

Gjennom 8 treff ser vi, i et trygt miljø, på hva vi har lært om sorg som er feil. Senere gjør vi de handlinger som skal til for å bli følelsesmessig fri fra det som har skjedd oss.

«I løpet av arbeidet har jeg fått en ny måte å se og oppleve sorg på. En tror kanskje at tiden leger mange sår, men gjennom prosessen oppdaget jeg mye ufullstendig som trengtes å jobbes med. Jeg har opplevd at mange minner og følelser fra fortiden har styrt hverdagen og nåtiden. Etter bearbeidingen har jeg det mye bedre med meg selv og mine følelser. Jeg føler meg nesten lettet, og har mer energi og tillit til meg».

Student, 22 år

Praktisk informasjon om kurset:

Dette kurset er for deg mellom 16 og 25 år. Når du deltar på kurset avlegger du et taushetsløfte der du lover å ikke snakke om de andre i gruppa. Det er viktig at du møter opp på alle åtte kursdagene, og at du gjør hjemmeoppgavene dine mellom hver gang! 

Datoer: Kurset er annenhver torsdag med oppstart 23. januar – Videre datoer er 6/2, 20/2, 5/3, 19/3, 2/4, 16/4, 30/4. Til sammen 8 torsdager. Dersom du ikke har mulighet til å møte i høstferieuka finner vi en alternativ dato.

Tid: 18 – 20

Sted: Ormen Langes vei 9, 7041 Trondheim – Lade

Pris: Early Bird pris frem til 1. november 3600,- Fra 1. november 4100,-

Annet: Vi er politisk og religiøst nøytrale. Våre eneste hensikter er at så mange som mulig får bearbeidet sin sorg.

For påmelding og spørsmål ring 90149706 eller mail til therese@leidinni.no. Kurset holdes av Therese Wee som er sertifisert veileder i metoden for sorgbearbeiding TM. Du kan lese mer om Therese her og om sorgbearbeiding her