» » » Sorgbearbeiding – Kurs i Trondheim

Sorgbearbeiding – Kurs i Trondheim

På kurset lærer du et handlingsprogram for følelsesmessig helbredelse ved dødsfall, separasjoner og andre tap.

Kurset passer for deg som vil:

  • Bearbeide din egen barndom
  • Bearbeide forholdet til barna dine
  • Bearbeide dødsfall, separasjoner og andre tap
  • Få riktig kunnskap om sorg og sorgens konsekvenser

Sorg er normalt og naturlig. Derimot er samfunnets informasjon om hvordan man forholder seg til sorg ikke like normal, naturlig eller til mye hjelp. Sorg er en følelsesmessig reaksjon på et tap, men de fleste av oss har lært å håndtere sorg på en intellektuell måte.

Sorgen over våre tap kommer fortsatt til å påvirke våre liv og våre relasjoner på en negativ måte så lenge vi ikke møter og kommuniserer det vi bærer inni oss. Ubearbeidet sorg fører til at vi holder tilbake våre følelser og får vanskeligheter med å føle glede.

Programmet for sorgbearbeiding TM er et godt gjennomprøvd handlingsprogram for mennesker som vil bearbeide smerten som ulike tap har forårsaket. Gjennom åtte treff ser vi, i et trygt miljø, på våre gamle forestillinger om sorg. Deretter finner vi ut hvilke av våre tap som har påvirket vårt liv. Senere gjør vi de handlinger som skal til for å bearbeide og fullbyrde det som er ufullstendig.

«Gjennom sorgbearbeding har jeg fått hjelp til å forstå mine tap, og hvordan jeg på en oversiktlig måte kan bearbeide tapene mine og gi slipp på smertene som tapene har gitt. Ja, legge smertene i større grad fra meg og fokusere på nåtiden. Det betyr ikke at jeg har glemt det som har skjedd, men at det oppleves som mindre smertefullt og at smertene slipper taket i meg – De blir bearbeidet. Jeg sitter igjen med en følelse av å ha et større helhetsperspektiv  på meg selv. Jeg har tatt et skritt opp og fått oversikt. Jeg har også lært en nyttig metode jeg kan bruke på egenhånd senere i livet»

Kvinne 28

Praktisk informasjon om kurset

Datoer: Annenhver tirsdag med oppstart 21. januar. Videre 4/2, 18/2, 3/3, 17/3, 31/3, 14/4, 28/4). Dersom du ikke har mulighet til å møte opp i vinterferien finner vi en alternativ dato for deg.

Tid: 18 – 20

Sted: Ormen Langes vei 9, 7041 Trondheim – Lade

Pris:  4100,- 

Annet: Vi er politisk og religiøst nøytrale. våre eneste hensikter er å bidra til sorgbearbeiding for at så mange mennesker som mulig.

Kurset passer for voksne over 25 år. Vi har eget ungdomskurs som går parallelt på torsdager.

For påmelding eller spørsmål ring 90149706 eller send e-post til therese@leidinni.no. Kurset holdes av Therese Wee som er serifisert veileder i Metoden for sorgbearbeiding TM. Du kan lese mer om Therese her  og om sorg her