» » » Sorgbearbeiding – Kurs i Trondheim

Sorgbearbeiding – Kurs i Trondheim

På kurset lærer du et handlingsprogram for å kunne bearbeide smerte knyttet til alle typer tap.

Kurset passer for deg som ønsker 

  • Å bearbeide konkrete hendelser og relasjoner. 
  • Å få riktig kunnskap om sorg og sorgens konsekvenser

Du kan ta kurset som fagperson eller for din egen del. Dersom kurset er relevant for din jobb eller helse kan du søke om å få kurset dekt.

Sorg er normalt og naturlig. Derimot er samfunnets informasjon om hvordan man forholder seg til sorg ikke like normal, naturlig eller til mye hjelp. Sorg er en følelsesmessig reaksjon på et tap, men de fleste av oss har lært å håndtere sorg på en intellektuell måte.

Sorgen over våre tap kommer fortsatt til å påvirke våre liv og våre relasjoner på en negativ måte så lenge vi ikke møter og kommuniserer det vi bærer inni oss. Ubearbeidet sorg fører til at vi holder tilbake våre følelser og får vanskeligheter med å føle glede.

Programmet for sorgbearbeiding TM er et godt gjennomprøvd handlingsprogram for mennesker som vil bearbeide smerten som ulike tap har forårsaket. Gjennom åtte treff ser vi, i et trygt miljø, på våre gamle forestillinger om sorg. Deretter finner vi ut hvilke av våre tap som har påvirket vårt liv. Senere gjør vi de handlinger som skal til for å bearbeide det som er ufullstendig.

Dette sier tidligere kursdeltakere:

«Gjennom sorgbearbeding har jeg fått hjelp til å forstå mine tap, og hvordan jeg på en oversiktlig måte kan gi slipp på smertene som tapene har gitt. Ja, legge smertene i større grad fra meg og fokusere på nåtiden. Det betyr ikke at jeg har glemt det som har skjedd, men at det oppleves som mindre smertefullt.  Jeg sitter igjen med en følelse av å ha et større helhetsperspektiv på meg selv. Jeg har tatt et skritt opp og fått oversikt»

Kvinne 28

«Sorgbearbeiding er som å pusse opp et hus rom for rom. Det kan være ubehagelig mens det står på, men det er nødvendig for å få det fint etterpå»

Kvinne 48

Praktisk informasjon om kurset

Datoer: Annenhver tirsdag med oppstart 21. januar. Videre 4/2, 18/2, 3/3, 17/3, 31/3, 14/4, 28/4). Dersom du ikke har mulighet til å møte opp i vinterferien finner vi en alternativ dato for deg.

Tid: 18 – 20

Sted: Ormen Langes vei 9, 7041 Trondheim – Lade

Pris:  4100,- 

Annet: Vi er politisk og religiøst nøytrale. våre eneste hensikter er å bidra til sorgbearbeiding for at så mange mennesker som mulig.

Kurset passer for voksne, også menn.

For påmelding eller spørsmål ring 90149706 eller send e-post til therese@leidinni.no. PS: Fordi mailen min har vist seg å være noe ustabil er det best å henvende seg på SMS eller ved å ringe. Hvis du sender mail og ikke hører noe, vær så snill å ring meg:)

Kurset holdes av Therese Wee som er sertifisert veileder i Metoden for sorgbearbeiding TM. Du kan lese mer om Therese her  og om sorg her